Подели на:

,,Исказивање интересовања за упис деце у основну школу“ електронским путем

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније. Уместо уписа, родитељи и други законски заступници су од среде, 1. априла 2020. године, у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа, као и телефонским путем.

На овај начин, школе ће евидентирати заинтересованост родитеља да упишу дете у одређену школу, а сви родитељи који ће користити ову електронску услугу, биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим исти буде био дефинисан.

По дефинисању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све процедуре око уписа детета и то без потребе доношења иједног документа, као и да обаве тестирање са психологом/педагогом. Школе ће у унапређеној електронској услузи еУписа по службеној дужности прибавити податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и из здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу. На овом линку можете да приступите услузи „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на порталу еУправа, као и да прочитате УПУТСТВО за родитеље.

Упис детета у први разред могуће је извршити и попуњавањем обрасца на нашем сајту, који се налази на овом линку.

Контакт особа за сва питања и потребне информације у вези са уписом у први разред:

Биљана Арсић, секретар школе

Телефон: 065/34-36-280

Мејл адреса: osvasa@vasapelagic.edu.rs

Сваког радног дана од 09 до 13 сати