Подели на:

Чисто из љубави

Поводом 22. априла, Дана планете Земље, ученици четвртог разреда наше школе су у петак 21.04.2023. године, у школској библиотеци и школском дворишту, учествовали у 2 еколошке радионице које је организовало удружење „Чепом до осмеха“, након чега су се придружили акцији чишћења јавних површина и у пратњи својих учитељица очистили Спомен парк „9 Југовића“. Овом акцијом школа „Васа Пелагић“ је дала свој допринос овогодишњој акцији „Заврнимо рукаве“, која се реализовала на 150 локација широм Србије, а организована је у склопу сарадње са Лидлом „Чисто из љубави“ у Лесковцу.

Изузетно је важно едуковати наше ученике о основним еколошким принципима, о инклузији, толеранцији и емпатији према особама са инвалидитетом. На овај начин смо обележили и 10. годишњицу наше дугогодишње праксе, која има за циљ не само да подигне свест ученика о важности заштите природне околине и рециклажи, већ и да развије свест о важности учествовања у хуманитарним акцијама. Подсетимо се, приходом од продаје пластичних чепова удружење набавља помагала за хендикепирану децу.

Учешће у овој акцији, наша школа је заслужила захваљујући трајном ангажману ученика и наставница енглеског језика, Ренате Марковић, Мирјане Николић и  Аните Цекић у прикупљању пластичних чепова у хуманитарне сврхе. 

Трајну акцију прикупљања чепова покренуо је Актив страних језика у априлу 2013. године, када је и започела сарадња наше школе са удружењем „Чепом до осмеха“.

Захваљујемо се ученицима, запосленима и родитељима на учешћу, и позивамо све остале да нам се убудуће придруже. Фотографије са овог догађаја можете погледати испод текста.