У’ватиле и нас Тићмијеве лутке!

Подели на:

ШББКББ илити Шта бих била кад бих била?

Па, била бих Акико.

Зашто?

Зато што и ја „…шкрабам, поливам цвеће, онда се договоримо, па цвеће полива мене. Тако учим да цветам.“ Као Акико.

Зато што и ја „имам другачији поглед на свет и немам географску ширину и географску дужину“. Као Акико.

„Зато што не верујем у називе, у границе и поделе.“ Баш као Акико.

А Шта би Акико била кад би била са нама?

Мислим да би била Стефан Тићми јер би је „У’ватиле лутке“ као и њега, па би написала баш такву књигу, а деца из вртића би је цртала као стрип.

И мислим да би била Стефан Тићми јер би све преводила на знаковни језик да свако добије крила.

И била би Стефан Тићми јер би носила „Капут од маховине“. Иако не воли границе, само би због оваквог капута пустила корење у дечја срца.

А данас смо баш имали срећу да су и Стефан Тићми, дечји писац који је „светско а наше“ и Акико, која је његово друго Ја, били овде са нама.

Учесници радионице (група литерараца петог, шестог и осмог разреда) упознали су се са једним од најталентованијих дечјих писаца данашњице пратећи оригинално разоткривање „малих тајни великог писца” којим их је Тићми даровао. Водио их је вешто причом, поетским и хумористичним спотовима, драгоценим саветима, музиком и, на крају, креативним нитима повео у стварање. У другом делу радионице настале су приче којима су литерарци храбро запловили у креативно писање. Сусрет за памћење! Дуго ће се одмотавати Тићмијеви дарови!

Било је лепо упознати дечјег писца, дружити се и писати неке приче“. (Милица Николчић, уч. 5-1)

Радионица је стварно била дивна. Атмосфера је била опуштена и спремна да ученици буду тотално отворени креативности и лудоријама! Волео бих да што пре учествујем у још некој!“ (Јанко Босиљчић, уч. 8-1)

Мени је било веома занимљиво и забавно, поготово када је пустио снимак „У’ватиле ме лутке“ и када је причао о млеку које кипи“. (Лена Илић, уч. 5-2)

Читалачки клуб ОШ “Васа Пелагић”