Наша идеологија – Васа екологија

Подели на:

У оквиру активности школског Тима за предузетништво, а поводом обележавања 22. априла, Дана планете Земље, у ОШ “Васа Пелагић” организована је недеља екологије под слоганом “Наша идеологија – Васа екологија”. Направљен је лого пројекта, осмишљена еколошка химна, ученици млађих разреда правили су “веселе” канте, које служе за селектовање разних врста отпада, као што су електронски отпад, пластика, лименке и папир, организована је продајна изложба дечјих радова – беџева, медаљона, кућица за птице, сталака за папир и оловке, и слично. Пројекат је завршен извођењем еколошке представе “Марко Краљевић и Муса Кесеџија” у два термина у Лесковачком културном центру, у четвртак, 25.4.2019. године.

Ова акција имала је два основна циља – јачање предузетничког духа код ученика и развијање свести о значају екологије и заштите животне средине, имајући у виду да ће сва средства прикупљена од ових активности бити уложена у изградњу “Еко-врта” у делу дворишта наше школе.

Фотографије ових активности можете погледати у галерији, а снимак представе “Марко Краљевић и Муса Кесеџија” на овом линку.

Оставите коментар