Радионица за родитеље

Подели на:

Едукација о вештинама код ученика веома је важна за осавремењивање наставе из контекста потреба данашњег друштва и појединца, зато је значајно и корисно укњучити и родитеље у едукавију. Сем што се ученици и родитељи обучавају техникама и могућностима избора уписа у средњу школу, одабира каријере, радионице им помажу и да развију вештине (способности) да се носе са животом и буду што функционалнији и продуктивнији у свакодневном животу.  

Резултати истраживања која су испитивала послодавце показала су да дипломци када заврше факултет немају довољно развијене вештине које омогућавају ефикасно функционисање у радном окружењу. Развој и промена које доноси вештачка интелигенција, биотехнологија и климатске промене стављају у фокус вештине којима ће ученици требати да владају не само због њихове радне каријере већ и због потребе за конструисање одрживог и хуманијег друштвеног живота унутар локалне или глобалне заједнице људи.

Верује се да ће чак 75 милона послова бити промењено, док ће се истовремено појавити 133 милиона нових радних места, самим тим издвојиле су се must have вештине будућности као што су: критичко размишљање и вештине решавања проблема, креативност, управљање собом – активно учење и ментална отпорност, процена и анализа информација, проактивност и предузимљивост. Идентификовање и развијање вештина код ученика и родитеља не само што им олакшава одабир будуће каријере, већ отвара значајну могућност повећања квалитета живота и на личном и на глобалном плану.

Будућност се већ десила!

Радионица ”Вештине” одржана је 14.4.2022. године са родитељима одељења 7-1, организатор и водитељ радионице била је одељенски старешина Данијела Влаховић.