Подели на:

Пробни завршни испит

У циљу припреме ученика осмог разреда, наставника и школа за завршни испит, пробни завршни испит биће одржан у свим основним школама по следећем распореду:

  • у петак, 25. марта 2022. године, у 13 часова, полагање пробног теста из математике
  • у суботу, 26. марта 2022. године, у 9 часова, полагање пробног теста из српског/матерњег језика,
  • у суботу, 26. марта 2022. године, у 11.30 часова, полагање пробног комбинованог теста из биологије, географије, историје, физике и хемије. 

Решавање тестова траје 120 минута. 

Ученици пробни завршни испит полажу у учионици. У једној учионици полаже највише 15 ученика и дежура 1 наставник.

Осим верне симулације процеса завршног испита, где ученици и запослени пролазе кроз утврђене процедуре испита – време доласка, потребан прибор, поступање и правила пре, у време и након завршног испита, организација простора и рада, улоге одељењског старешине, дежурних наставника, супервизора и друго, циљ организовања пробног завршног испита је и провера колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду. 

На следећим линковима можете погледати видео-упутство за ученике и наставнике за употребу Обрасца 41, као и Календар активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2021/2022. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2022/2023. годину:

Видео-упутство за употребу Обрасца 41

Календар активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2021/2022. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2022/2023. годину

Свим ученицима и запосленима желимо успешан предстојећи пробни завршни испит.