Поклоничко путовање ученика верске наставе

Ученици наше школе посетили су манастир Свете Петке у месту Извор и манастир Покров Пресвете Богородице у Лешју код Параћина. Том приликом посећен је и извор реке Грзе. Циљ излета је упознавање ученика са уметничким и духовним вредностима манастира, реликвијама које манастири поседују чиме смо духовно обогатили своју личност.

Поклоничко путовање ученика верске наставе Read More »

Литерарни сусрет

На литерарном сусрету ОШ “Коста Стаменковић”, одржаном 12. 10. 2024. г. учествовали су и наши петаци са својом наставницом српског језика, Александром Антић. Сара Алексић, ученица 5-2 и Алекса Илић, ученик 5-1 прочитали су своје песме написане на тему Дечје недеље, “Ја сам дете имам план: љубав и толеранција за сваки дан”. 

Литерарни сусрет Read More »

Ја сам дете имам план: толеранција и љубав за сваки дан.

Ученици петог разреда су у току Дечје недеље на часовима српског језика, заједно са својом наставницом Александром Антић, размишљали, разговарали и писали на тему “Ја сам дете имам план: толеранција и љубав за сваки дан.” Најбољи радови се могу видети и прочитати на паноу за српски језик и књижевност ОШ “Васа Пелагић”.

Ја сам дете имам план: толеранција и љубав за сваки дан. Read More »

Срећно детињство уз песму и игру

Поводом обележавања Дечје недеље Стручно веће наставника уметности,наставник музичке културе Никола Кулић и васпитачица Драгана Станишић организовали су сусрет са предшколцима “Срећно детињство уз песму и игру”.У припреми приредбе учествовали су ученици одељења 7/2 и 7/3, од којих су ученице Александра Станковић и Николина Костић певале дечје песмице, а предшколци су уз музичку пратњу наставника

Срећно детињство уз песму и игру Read More »

Крос РТС-а, 12.10.2024.год.

ОШ “Васа Пелагић” 8. разред 4. место – Неа Илић 6. разред 1. место – Хана Ђикић 2. место – Хелена Илић 4. место – Алексија Прокоповић 5. место – Наталија Димитријевић 6. разред 7. место – Матеја Перић 5. разред 7. место – Немања Јовановић 4. разред 2.место – Вук Перовић 3.место – Василије

Крос РТС-а, 12.10.2024.год. Read More »

Дечија недеља – Актив физичког и здравственог васпитања

У октиру активности поводом Дечије недеље организована су два турнира у стоном тенису за ученице и ученике наше школе.  Дана 10.10.2024.год. одржано је такмичење у конкуренцији ученица које је предводила наставница Славица Станојевић.  Прво место освојила је ученица Викторија Ушакова IV-2. Друго место освојила је ученица Сара Видановић VII-1. Треће место освојила је ученица Софија

Дечија недеља – Актив физичког и здравственог васпитања Read More »

Безбедност у саобраћају

Представници Полицијске управе Лесковац су 7.10.2024.године одржали предавање “Безбедност у саобраћају” ученицима 1. и 2. разреда. Уз занимљиве филмове о саобраћају и разговором са представником Полицијске управе ученици су усвајали знања о правилном учешћу у саобраћају.

Безбедност у саобраћају Read More »

Пријем ђака првака у Дечји савез

У оквиру Дечје недеље дана 11.10.2024.године, ученици 4. разреда су са својим учитељицама одрадили украсне круне и поделили у холу школе нашим малишанима за Пријем ђака првака у Дечји савез.

Пријем ђака првака у Дечји савез Read More »

Мали кораци,велики помаци – волонтирање спаја

Четири члана ученичког парламента са педагогом школе посетили ОШ”Јосиф Костић”.Чланови учествовали у дебати и радионици : “Мали кораци,велики помаци – волонтирање спаја”.

Мали кораци,велики помаци – волонтирање спаја Read More »