Активност категорије: Техника и Информатика

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ

     У суботу, 22.фебруара 2020.године, у Основној школи “Васа Пелагић”, одржано је општинско такмичење из информатике. Ученици  ОШ “Васа Пелагић” Алекса Митровић, Данило Гавриловић и Лука Манасић пласирали су се на окружно такмичење.   Честитамо нашим ученицима и њиховом наставнику Бојану Крстић на оствареном успеху! 

“Новогодишња радионица” 4-2 ; 5-2

    У оквиру пројекта Тима за предузетништво, 6. децембра 2019. године, одржана је радионица  под називом: ” Прављење Новогодишњих украса и поклона од рециклираног материјала”. Ево како су то урадили ученици и родитељи одељења 4-2 и 5-2. Радови са одржаних радионица биће изложени у холу школе за време Новогодишњег вашара.

ДАН ШКОЛЕ

  106-а годишњица школе протекла у ведром расположењу. Најзаслужнији су ученици 5-1, који су нас насмејали представом на енглеском језику.  

Чепом до осмеха

Чепом до осмеха Ученици наше школе учествовали су у акцији “Чепом до осмеха”, и још једном показали светлу страну дечје хуманости. Прва фаза прикупљања чепова је завршена! Настављамо с осмехом за неки нови осмех!

Информатичко такмичење “Дабар”

Ученици V2,V4 и VI1 су учествовали на онлајн информатичком такмичењу “Дабар”. Од 19 – 23. новембра у информатичком кабинету, учествовали су и ученици VI2/3, VII1/2/3, VIII1/2, код професора Његоша Драговића. Резулатати су на линку за: – ДАБАРЧИЋ, 5/6 разред и – МЛАДИ ДАБАР, 7/8 разред.

On line представа у Информатичком кабинету

У кабинету Информатике је 27. марта 2018.године у 11 часова презентован пренос представе у оквиру кампање „Паметно&Безбедно“. Светски дан позоришта (27. март) је у нашој школи обележен on-line представом. Ученике је дочекао професор Његош Драговић и упознао са тематиком представе „Како да најлакше упропастите свој живот онлајн“ која је подржана од Министарства трговине, туризма и …

On line представа у Информатичком кабинету Read More »