Активност категорије: Разредна настава

Литерарни конкурс “Буди моје очи”

  Дана, 15. октобра, Окружна организација слепих Лесковац, организовала је литерарни конкурс на тему “Буди моје очи”. Ученице другог разреда Основне школе “Васа Пелагић”, Неда Стојковић и Хана Ђикић освојиле су 2. место и  3. место.   Све честитке награђеним ученицама и њиховој учитељици Биљани Ранђеловић.

“Алиса у земљи чуда”

Час у библиотеци, мотивација за читање лектире“Алиса у земљи чуда”, школски библиотекар Весна Филиповић Перовић, учитељи четвртог разреда Сузана Марковић, Весна Грујић, Мирослава Радовић и Виолета Крстић и четвртаци. Посебна захвалност нашој “Алиси из земље чуда”- Нини Ничић 4-1.  

“МОЈА МАМА И ЈА”

Данас су нам у гостима биле маме, позване су да се играју са својом децом. Заједно су уживали у разним игрицама Попијмо сокић, Направимо пирамиду, Мућење беланца, Слагалица и Колико се познајемо. Маме су играле и Вруће столице. Било је весело, разиграно и занимљиво. Победник ове радионице је цео Тим мама и деце 3-2. У …

“МОЈА МАМА И ЈА” Read More »

Час у школској библиотеци 3-3

  Коришћење ресурса школске библиотеке: час мотивације за читање лектире “Бајке” Браће Грим, одељење 3-3 и учитељица Љиљана Стевановић.    

Час у школској библиотеци 3-1

  Коришћење ресурса школске библиотеке: час мотивације за читање лектире “Бајке” Браће Грим, одељење 3-1 и учитељица Живана Пешић.  

Час у школској библиотеци 3-2

  Коришћење ресурса школске библиотеке: час мотивације за читање лектире “Бајке” Браће Грим, одељење 3-2 и учитељица Весна Стаменковић.  

“Азбука безбедности за ђаке прваке”

  Час одељенског старешине у сарадњи са ПУ Лесковац. Предавач школски полицајац Дејан Костић, “Азбука безбедности за ђаке прваке”, ученици првог разреда и њихове учитељице!  

НОВОГОДИШЊИ ВАШАР

   У холу ОШ “Васа Пелагић”,  од понедељка 23. децембра до среде 25. децембра, од 9:00h до 14:30h, биће организована хуманитарна продаја новогодишњих украса и предмета. Сви заинтересовани могу посетити Новогодишњи вашар и купити украсе које су направили ученици са својим  родитељима и учитељима.

“Новогодишња радионица” 4-2 ; 5-2

    У оквиру пројекта Тима за предузетништво, 6. децембра 2019. године, одржана је радионица  под називом: ” Прављење Новогодишњих украса и поклона од рециклираног материјала”. Ево како су то урадили ученици и родитељи одељења 4-2 и 5-2. Радови са одржаних радионица биће изложени у холу школе за време Новогодишњег вашара.